ShortsUP A/R Scurta Istorie a Scurtmetrajului Romanesc

0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 23 - 31 Iulie 2021

Descriere

"Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc (1890-2000)" este o instalație artistică care se folosește de tehnologia de Realitate Augmentata pentru a aduce la viață istoria filmului de scurtmetraj românesc.
Proiectul este un prim pas pentru recuperarea și cercetarea istoriei scurtmetrajului românesc. În cadrul unei instalații artistice ce se folosește de tehnologia de Realitate Augmentată, publicul va putea interacționa cu secvențe din 15 scurtmetraje, printre care filme științifice, de ficțiune, documentare și animații, în încercarea de a ilustra parcursul scurtmetrajului românesc din primul deceniu al cinematografiei și până în prezent.
Proiectul, curatoriat de selecționerul de scurtmetraje Alexandra Safriuc împreună cu istoricul de film Gabriela Filippi, a pornit de la dorința și nevoia de a identifica particularitățile istoriei scurtmetrajului românesc și este un prim pas dintr-un demers mai amplu de a investiga patrimoniul de film scurt păstrat în Arhiva Națională de Film și de a propune contexte noi de prezentare a acestuia către publicul larg.
Instalația, realizată în colaborare cu Augmented Space Agency, poate fi vizitată la Centrul Cultural Reduta, Sala Arcadia, în perioada 23-31 iulie 2021, între orele 10:00-20:00.
Preț bilet: 5 lei
Parteneri: AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, CNC – Centrul Național al Cinematografiei, ANF – Arhiva Națională de Film, FAV – Fundația Arte Vizuale
ShortsUP este proiectul cinematografic al asociației ORICUM care în 11 ani a generat numeroase programe de dezvoltare a publicului, de sustinere a cinematografiei scurte si de creare a numeroase contexte de colaborare intre artisti si comunitati creative. Incepand cu 2019, unul dintre obiectivele asociatiei ORICUM prin programul ShortsUP este acela de a integra noile tehnologii in experienta festivalurilor organizate si de a folosi potentialul acestora in testarea unor noi metode de curatoriere a continutului din festival. Sub umbrela ShortsUP s-au organizat peste 50 de evenimente in jurul selectiilor tematice de scurtmetraj, aducand filmul in relatie directa cu arte conexe precum: muzica, teatru, arta multimedia.

Detalii

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?