Brașov Running Festival 2023

Imagini

Informații

Data: 9 - 10 Septembrie 2023
Locul: Brașov, România

Descriere

adidas – partener tehnic la Brașov Running Festival

Brașov Running Festival, evenimentul dedicat alergării care include singura competiție de alergare pe șosea din România certificată World Athletics Elite Label, anunță că adidas, unul dintre cele mai importante branduri de echipament sportiv din lume, devine, din 2023, partenerul tehnic al competiției.

Evenimentul va avea loc la Brașov, în cartierul Coresi, în perioada 9 – 10 septembrie 2023, și va cuprinde curse dedicate amatorilor, dar și două curse certificate dedicate atleților profesioniști tRUNsylvania International 10K și European Road Mile.

Anul acesta, partenerul tehnic al Brașov Running Festival este adidas, ce va asigura tricourile oficiale ale alergătorilor din probele de 5K și 10K, dar și cele ale membrilor staff-ului competiției. Tricourile încorporează tehnologia inovatoare Aeroready, creată de adidas pentru a menține confortul și a susține performanța sportivilor în timpul mișcării fizice intense. De asemenea, 3 sportivi susținuți de adidas sunt primii ambasadori ai acestei ediții: Joan Chelimo Melly, Nicolae Soare și Stella Rutto. Aceștia vor promova Brașov Running Festival la competițiile la care participă, vor fi prezenți la evenimente dedicate și întâlniri cu fanii.

„Suntem bucuroși să avem adidas, unul dintre cele mai respectate și inovatoare branduri din lume, alături de noi în proiectul Brașov Running Festival. E un pas important în drumul acestei competiții de a deveni un eveniment de referință pentru atletismul din România și din lume. Am găsit în adidas un partener care crede în viziunea noastră, pune accent pe performanță și e dornic să susțină demersul nostru de a promova alergarea în România. Asocierea a fost naturală, deoarece pentru ambele părți performanța este o valoare esențială, iar un eveniment de top se putea asocia doar cu un brand de top. În acest moment, mai ales după rezultatele recente de la cele mai importante competiții de alergare pe șosea din lume, credem că adidas este brandul nr.1 în ceea ce privește încălțămintea și îmbrăcămintea specifice acestui sport”, a declarat Daniel Santa, director Brașov Running Festival.

„Credința care a stat mereu la baza a tot ceea ce facem la adidas este că prin sport avem puterea de a schimba vieți. Astfel, focusul nostru este să oferim întotdeauna atleților echipamentul potrivit, care încorporează tehnologii inovatoare, astfel încât ei să poată să-și ducă performanța la următorul nivel. Fie că e vorba de a seta un nou record mondial, un nou personal best sau, pur și simplu, de a rămâne în formă, adidas încurajează performanța în toate formele ei. Ne face o mare bucurie și onoare ca anul acesta să fim partenerul tehnic al Brașov Running Festival și să susținem astfel o competiție dezvoltată în jurul sportivilor, al cărei scop nu e numai performanța, cât și educația extrem de necesară în România, în ceea ce privește beneficiile alergatului și ale mișcării fizice în general. Împărtășind acest obiectiv comun, cât și aceleași valori, parteneriatul a venit firesc și suntem încrezători că va fi unul valoros”, a spus Codrina Cazacu, Newsroom & Sports Marketing Manager, adidas România.

Evenimentul din acest an se anunță a fi unul spectaculos, care va reuni la START nume consacrate ale atletismului mondial, în cursele tRUNsylvania International 10K și European Road Mile, special create pentru atleții profesioniști. De asemenea, sunt așteptați numeroși alergători amatori, copii, tineri și adulți care au șansa de a alerga într-un cadru organizat conform celor mai înalte standarde mondiale.

„Anul acesta, Brașov Running Festival va fi mai mult decât o competiție sportivă, va fi un festival al alergării în care vedete sunt cursele de elită și ale amatorilor. Experiența va fi amplificată consistent de zona de entertainment, concerte, activări și numeroase alte activități conexe. Așteptăm în jur de 3.000 de participanți la cursele organizate și peste 30.000 de spectatori din întreaga țară, dar și de peste hotare. Vom pregăti 3 cheering zones în care spectatorii îi pot încuraja pe alergători, dar și să se bucure de concerte live ale unor trupe cunoscute. Acestea vor fi completate cu zone dedicate, în care participanții să poată face mișcare sub cât mai multe forme, și cu multe alte surprize”, a mai adăugat Daniel Santa.

Înscrierile au început deja pentru sportivii amatori care pot alege între distanțe de 5KM și 10KM, iar copiii și juniorii pot opta pentru cursele de 800m, 1200m și 3KM. Mai multe informații despre regulament și înscriere regăsiți pe site-ul oficial al competiției: www.brasovrun.ro.

Atleții profesioniști (sportivi legitimați) care doresc să participe în cursele de elită (Brașov tRUNsylvania International 10K, European Road Mile (o milă), BRF 3K juniori sau BRF 5K) sunt rugați să trimită o solicitare la elite@brasovrun.ro.

Despre adidas

adidas este lider global pe segmentul industriei de sportwear. Cu sediul central în Herzogenaurach, Germania, compania are peste 61.000 de angajați pe întreg globul și a generat vânzări de €21.2 miliarde de euro în 2021.


Despre Brașov Running Festival

Brașov Running Festival este un eveniment dedicat alergării, organizat în Brașov, începând cu 2021. Acesta cuprinde o cursă anuală de alergare pe șosea de 10 km, acreditată World Athletics Elite Label, intitulată „tRUNsylvania International 10K”. Dincolo de aceasta, competiția conține o multitudine de alte curse destinate amatorilor, dar și profesioniștilor.

Cursele se desfășoară pe o buclă cu o lungime de 3.494 m, folosind aceeași linie de sosire, dar având puncte de plecare ce variază în funcție de lungimea etapei.

Ediția din 2022 a cursei, desfășurată pe 25 septembrie, a fost marcată de o serie de recorduri spectaculoase. Niciodată nu s-a alergat atât de repede în România. Alergătorii kenyeni Nicholas Kimeli și Sheila Chepkirui au câștigat proba de 10KM, cu timpi de 26:51, respectiv 30:07. Timpul lui Kimeli l-a consacrat drept al cincilea cel mai rapid alergător de 10 KM din toate timpurile, iar Chepkirui a ratat pentru doar câteva secunde doborârea recordului mondial la femei pe 10 KM.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?