Raliul Brasovului 2021

Imagini

Informații

Data: 26 - 27 Martie 2021

Descriere

Cea mai cunoscută cursă auto din România, Raliul Brașovului are o istorie de invidiat, reușind o performanță specială în 2021: organizarea ediției cu numărul 50. Dacă în 1969 a debutat sub numele de Raliul Narciselor, competiția s-a transformat de-a lungul următoarelor sezoane în Raliul Zăpezii, Raliul Brașovului sau Tess Rally Brașov.

Din punct de vedere istoric, raliul a fost organizat pentru prima dată în 1969 de către Aurel Puiu, având startul la Făgăraș, din celebra Poiană a Narciselor. Cu peste 500 de kilometri și cu sosirea la Brașov, evenimentul a cuprins o selecție de probe celebre din zonă, inclusiv trecerea prin Pasul Oituz. Conform organizatorului din prezent, Bela Stoica, deși cursa a întrunit toate aspectele pentru a fi inclusă în Campionatul Național în 1970, competiția a deschis prima divizie de raliuri abia în 1971, sub numele „Raliul Zăpezii”.

Cel mai longeviv raliu din România, Raliul Brașovului a fost locul unor dueluri istorice pe probe de legendă precum „Poiana”, „Râșnov”, „Pârâul Rece” sau „Babarunca”. De-a lungul sezoanelor, Titi Aur și Simone Tempestini au obținut ambii câte șase succese pe probele din județ (n.r. Pentru Tempestini s-a luat în considerare și victoria din 2020, în raliul comun Brașov-Harghita), în timp ce regretatul Ludovic Balint s-a impus de cinci ori. De asemenea, brașoveanul Dan Gîrtofan a câștigat cursa de trei ori, la egalitate cu Valentin Porcișteanu, Heinz Gollner și Mircea Ilioaea, în timp ce Bogdan Marișca și Francois Delecour au obținut câte două victorii fiecare.

De-a lungul anilor, Brașovul a fost scena unor premiere, precum organizarea primei superspeciale din România sau unei probe pe un stadion, evenimente foarte apreciate de fani în trecut. În continuare, președintele Auto Blic a povestit cum a reușit organizarea a 20 de ediții a Raliului Brașovului, având parte de o susținere serioasă din partea brașovenilor și nu numai,

Noutăți pentru ediția aniversară din 2021
Dacă în 2020 organizatorii de la Brașov și cei din Harghita au făcut echipă în pregătirea unei competiții comune, în acest sezon evenimentul brașovean revine integral lângă orașul de sub Tâmpa. Deși cursa avea în programul inițial probe speciale complet noi pentru echipaje, cei de la Auto Blic au fost nevoiți să facă unele schimbări de ultim moment.

Astfel, Tess Rally Brașov powered by Pro-X 2021 va avea parte de probe speciale în zona Făgărașului în prima zi de concurs, dar și de o trecere pe „Poiana” la lumina farurilor suplimentare. Sâmbătă, competiția se va concentra pe celebra „Babarunca”, cu o mică modificare de traseu față de anii trecuți, sosirea și regruparea fiind amplasate în zona Muntele Roșu, într-un cadru de excepție la poalele Munților Ciucaș.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?