Vâlcea Forest Run 2021

Imagini

Informații

Data: 23 - 24 Octombrie 2021
Locul: Vâlcea, România

Descriere

Vâlcea Forest Run, demers ce susține jurnalismul participativ din comunitate

Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI) se pune în mișcare în pas alert la Vâlcea Forest Run 2021 între 23 - 24 octombrie. Evenimentul este secondat de o campanie de strângere de fonduri, care a început pe 13 septembrie iar prin acestea organizatorii își propun să strângă suma de 8000 de lei pentru a finanța organizarea unei școli de iarnă de jurnalism participativ în județul Vâlcea - un demers prin care vor susține dezvoltarea comunitară și vizibilitatea exemplelor pozitive, totodată implicând adolescenții și tinerii în procesul decizional.

La școala de iarnă, 20 de tineri cu vârstele între 16 și 26 de ani din județul Vâlcea vor învăța să facă jurnalism în comunitatea lor, astfel încât să scoată la lumină povești pozitive care merită spuse și de cele mai multe ori sunt ignorate sau, pur și simplu, nu prezintă interes. Inițiativa nu urmărește doar jurnalismul scris, ci și foto-video sau podcast, astfel încât proiectul să fie în acord cu valorile promovate, diversitatea și incluziunea.

AIVI va apropia adolescenții de storytelling ca metodă de promovare și branding, dar și de dezvoltare personală, le va prezenta tipurile de jurnalism pe care le pot utiliza pentru schimbare (jurnalism de investigație, narativ, de soluții, comunitar), și îi va iniția în câteva tipologii de materiale de impact, pe care să facă plăcere să le realizeze.

După școala de iarnă, membrii asociației și voluntarii vor încerca să creeze nuclee locale de unde să provină materiale diverse despre comunitate și va susține absolvenții în distribuirea lor pe cât mai multe canale de comunicare.

Pentru a susține demersul AIVI de a se pune în mișcare, oricine poate să alerge pentru cauză la Vâlcea Forest Run 2021 sau să doneze pe pagina proiectului. În perioada 18 - 24 octombrie, susținătorii maratoniști ai proiectului pot alege să alerge / meargă de oriunde, fără a fi necesar să fie la Vâlcea.

Proiectul Școala de iarnă pentru jurnalism comunitar este finanțat/co-finanțat prin fondurile strânse de sportivi și susținători la Vâlcea Forest Run 2021. Vâlcea Forest Run este un eveniment sportiv de strângere de fonduri organizat de Fundația Comunitară Vâlcea, care promovează sportul şi activează spiritul comunităţii vâlcene.

Materialele publicate până acum de Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune pot fi citite pe platforma online sau interviurile și reportajele video pot fi urmărite pe canalul de YouTube. Materialele AIVI sunt disponibile și în print, la cerere; redacția a coordonat #COLAJ15, ziarul Ideo Ideis din 2020, ziarul REACTIV al festivalului cu același nume, în 2021, și trei ediții de #PoveȘtiriDeCartier bucureștene.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?